Tijdens de wedstrijd moest een gesimuleerde brand in een school bestreden worden.
Tijdens de wedstrijd moest een gesimuleerde brand in een school bestreden worden. Foto: Brandweer Huizen

Hoge druk-ploeg brandweer door naar volgende ronde

Politie

HUIZEN - Brandweer Huizen is afgelopen zaterdag in de klasse Hoge druk tweede geworden tijdens wedstrijden in het Noord-Hollandse Beverwijk.

De ploeg kwalificeerde zich hiermee voor de 1e ronde van de gewestelijke wedstrijden die op 26 mei in West-Wieringen worden gehouden.

School
Tijdens de wedstrijd diende een gesimuleerd brand worden bestreden die uitgebroken was in school de Vrijheit in Wijk aan Zee. In de school had een leerling op twee plaatsen brand gesticht.

De toegang tot het schoolplein was op slot en de directeur was naar buiten gerend zonder zijn sleutels mee te nemen. Nadat de ketting van het hek was geknipt en de directeur goed was uitgehoord, kon het vuur worden bestreden.

Leerling
Eerst moest een brand in het containerhok worden geblust door de brandende container naar buiten te rijden en deze buiten af te blussen. Vervolgens kon de school worden betreden en een vuurhaard in de lerarenkamer worden geblust. Op weg naar deze vuurhaard werd bij een goede verkenning de leerling op het toilet gevonden.

Bij de bestrijding van de brand werd met name gelet op hoe de ploegen omgingen met de prioriteit om de leerling zou snel mogelijk te vinden en over te dragen aan de ambulancedienst. Ook moest er op gelet worden dat de brand zich niet naar het platte dak van de school had uitgebreid.

Gooise ploegen
Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Huizen het incident als een na beste had bestreden. Het puntentotaal van het Huizer korps bedroeg 1224 punten slechts 21 minder dan de brandweer van Muiden die beslag legde op de eerste plaats. Het podium bestond geheel uit Gooise ploegen omdat de brandweer van Blaricum derde wist te worden.

Naast het succes van de ploeg was er ook persoonlijk succes voor de ploegleden. Hans van den Heuvel was de beste pompbediende van de dag. Enrico Kievit en Casper Boor de beste waterploeg en de Huizer aanvalsploeg, bestaande uit Aron Honing en Paul Moll, werd de ook de beste met het hoogst haalbare puntentotaal.

Uit de krant