Brandweerpost levert een tankautospuit in | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De brandweerkazerne in Huizen herbergt straks een tankautospuit minder, maar krijgt wellicht een snel interventievoertuig terug.
De brandweerkazerne in Huizen herbergt straks een tankautospuit minder, maar krijgt wellicht een snel interventievoertuig terug. (Foto: Bob Awick)

Brandweerpost levert een tankautospuit in

  Politie

HUIZEN - Na twee jaar experimenteren en praten komt de brandweer nu met het dynamische uitrukmodel. Hiervoor moet de brandweerpost Huizen een tankautospuit inleveren.

Wel wordt gekeken of het snelle voertuig waar twee mensen op zitten, weer terug kan komen.

Proeven
Begin 2016 werden drie proeven opgestart van elk drie maanden. Met de uitkomsten is een werkgroep aan de slag gegaan. "In deze werkgroep zaten zowel beroeps- als vrijwillige brandweermensen", laat regiocommandant John van der Zwan weten.

De werkgroep kwam met vier modellen die uiteindelijk ineengeschoven zijn tot het nieuwe dynamische uitrukmodel. "Elke brandweerpost in de regio heeft vanaf nu in ieder geval een tankautospuit staan waar met zes of vier mensen mee uitgerukt kan worden. In Huizen betekent dit een voertuig op de kazerne en op de uitrukpost bij de Oostermeent."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>