Foto: Bob Awick

Politie rijdt inbrekers klem in Huizen

  Politie

HUIZEN - Aan de Randweg in Huizen heeft de politie zaterdagavond rond half acht een Engels busje klemgereden. De twee inzittenden zijn aangehouden. Zij zouden eerder op de dag hebben ingebroken in een woning aan de Delilaan in Hilversum.

De politie kreeg rond 17.30 een melding van de inbraak. Getuigen konden de aanwezige agenten goede informatie geven over een verdachte. Maar ondanks dat de politiehelikopter binnen een minuut ter plaatse was, werd deze persoon niet meer aangetroffen in de buurt. 

Even later was er een voertuig weggereden zonder te betalen bij het tanken. Een getuige volgde dat voertuig waarna de politie twee verdachten kon aanhouden. Ook werden deze twee verdachten door het uitgebreide signalement dat de politie van de getuigen bij de inbraak had gekregen aangehouden voor de inbraak eerder op de dag. "Zonder goede oplettendheid van de getuigen was dit ons nooit gelukt", aldus de politie Hilversum op Facebook.

In het busje trof de politie naast een slaapplaats (matras) diverse inbrekersgereedschap aan. Ook werden er goederen aangetroffen welke vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het voertuig en de goederen zijn in beslag genomen. 

Meer berichten