Coalitieakkoord - met zondagsopening - ondertekend | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Onderhandelaars Maarten Hoelscher, Rutger Rebel, Jessica Prins en Marlous Verbeek met Erwin Ormel.
Onderhandelaars Maarten Hoelscher, Rutger Rebel, Jessica Prins en Marlous Verbeek met Erwin Ormel.

Coalitieakkoord - met zondagsopening - ondertekend

  Politiek

HUIZEN - Het nieuwe coalitieakkoord 'Vitaal en Verbindend' is vanmiddag ondertekend door de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en PvdA.

Aan de hand van dit document willen de partijen Huizen de komende tijd besturen. Belangrijk item: er komt een voorstel voor een zondagsopening van 12.00 tot 18.00 uur.

Alle winkels
Dit voorstel moet er uiterlijk in de raadsvergadering van 5 juli zijn. Jessica Prins (VVD): "Het is de bedoeling dat alle winkels dan open mogen. Of ondernemers dat willen, dat mogen ze zelf bepalen."

"In de praktijk zal dit denk ik betekenen dat de supermarkten open zijn en dat winkelcentra wellicht een aantal koopzondagen zullen hebben", liet zij weten.

Jongeren aan het werk
Het CDA lichtte er een plan uit om 200 jongeren aan het werk te krijgen die moeilijk aan de slag kunnen komen, bijvoorbeeld omdat ze geen starkwalificatie hebben of omdat ze een handicap hebben.

"Ook duurzaamheid is voor ons van belang", aldus fractievoorzitter Rutger Rebel. "We willen een pilot opstarten waar we een wijk gasloos gaan maken en nul op de meter."

Verder
Marlous Verbeek liet namens D66 weten dat zij heel blij was dat de zondagsopenstelling nu opgenomen is in het coalitieakkoord. "Het is mooi dat we verder kunnen."

Zij kaartte daarbij aan dat dit ook in het belang is van het toerisme. "We moeten ons als gemeente niet isoleren en de kracht van Huizen benutten. Iedereen doet mee en telt ook mee."

Zelfstandigheid
De PvdA liet bij monde van Maarten Hoelscher weten in ieder geval een punt te hebben ingeleverd. Al 12 jaar heeft de partij een fusie in haar programma opgenomen. "Maar 21 van de 27 zetels kiest voor zelfstandigheid. Dat punt ga je dan toch niet halen. De raad blijft immers de baas."

Hij roemde net als de andere onderhandelaars de sfeer en het onderlinge vertrouwen dat ze er uit zullen komen, ook als er hobbels op de weg komen. Blij was hij dat er nu ook gewerkt zal worden aan burgerparticipatie, zodat inwoners gehoord worden.

Wethouders
Na de ondertekening van het coalitieakkoord werden ook de beoogd nieuwe wethouders bekend gemaakt. Lees hier wie dat zijn en welke portefeuille ze kregen toebedeeld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>