Herindelingsontwerp fusie komt later | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Gedeputeerde Jack van der Hoek gaf een uitgebreid interview over het hoe en waarom van de mogelijke fusie.
Gedeputeerde Jack van der Hoek gaf een uitgebreid interview over het hoe en waarom van de mogelijke fusie. (Foto: Carin van den Berg)

Herindelingsontwerp fusie komt later

  Politiek

HUIZEN Het herindelingsontwerp voor de beoogde fusie tussen Huizen, Blaricum en Laren komt later. Dat maakte de provincie dinsdag bekend. Uit een interview met gedeputeerde Jack van der Hoek blijkt dat het niet gaat om uitstel en al helemaal niet om afstel.

"In het regeerakkoord staan twee regels over de rol van de provincie bij herindelingen. We merken dat er in de Tweede Kamer op dit moment anders wordt gekeken naar de herindelingsontwerpen. Daarom willen wij als provincies duidelijkheid hierover."

Informatieavonden inwoners
Hij geeft aan dat de provincie zorgvuldig tot het herindelingsontwerp wil komen. Daarom werden al geplande informatieavonden voor inwoners afgelast.

"Ik kom graag na de zomer met inwoners hierover praten. Belangrijkste vragen zijn dan: Als die fusie er komt, wat vind jij dan belangrijk? Wat moet er behouden blijven? Wat moet er geregeld worden?"

Dialoog
Hij hoopt dat inwoners openstaan voor de dialoog die de provincie met ze aan wil gaan. "Ik ben verbaasd dat er oproepen zijn om vooral niet naar dit soort avonden te gaan. Dat je iets niet wilt, dat begrijp ik. Maar wegblijven zorgt er niet voor dat een eventuele fusie niet doorgaat. We zijn dit proces ingegaan en moeten dat afmaken."

Ook over het draagvlak voor een fusie doet hij uitspraken. Dat is al een gepasseerd station.

Verder naar het interview


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>