Petitie tegen 52 koopzondagen Huizen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Rob Bource van de SGP is een petitie tegen de 52 koopzondagen begonnen.
Rob Bource van de SGP is een petitie tegen de 52 koopzondagen begonnen. (Foto: Bob Awick)

Petitie tegen 52 koopzondagen Huizen

  Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad beslist donderdag 5 juli in haar raadsvergadering over de zondagopenstelling van winkels van 12.00 tot 18.00 uur. Dit is in het coalitieakkoord opgenomen en dat betekent dat een meerderheid van de raad voor het voorstel zou moeten stemmen.

De tegenstanders geven echter de strijd niet zomaar op. De SGP start met de petitie 'Stop 52 koopzondagen in Huizen', die op petitie.nl te vinden is.

Tegengeluid
"Ik spreek heel veel kleine winkeliers", zegt Rob. "Zij vertellen me dat ze helemaal niet open willen. Zij kunnen zich uitspreken door de petitie te tekenen." Hij hoopt dat als veel mensen de petitie tekenen het tegengeluid de coalitie nog van gedachten doet veranderen.

"Voor de SGP is het een heel belangrijk punt. We willen dat ook laten zien. Als je nu op je handen blijft zitten, dan zijn er straks gewoon 52 koopzondagen. Door deze keuze wordt de zondag steeds minder een rustdag.

Principe
Het gaat ons vooral om het principe uit de Bijbel dat er één dag per week een dag van rust is. Christenen gebruiken die om zich op God te richten. Ook als je niet gelooft, is elke week een rustdag goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dat komt de hele maatschappij ten goede", zegt hij.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>