Wessel Doorn van de ChristenUnie en Isaac Dekkers die wel kinderburgemeester wil worden.
Wessel Doorn van de ChristenUnie en Isaac Dekkers die wel kinderburgemeester wil worden. Foto: Carin van den Berg

Isaac voorlopig nog geen kinderburgemeester

Politiek

HUIZEN - Wessel Doorn van de ChristenUnie verraste de gemeenteraad gisteren met een filmpje van Isaac Dekkers, die graag kinderburgemeester wil worden. Dat zal alleen nog wel even duren.

De ChristenUnie diende samen met GroenLinks een voorstel in voor meer jeugdparticipatie. Jongeren zouden ook wat in te brengen moeten hebben in de politiek.

Kinderburgemeester
Om het voorstel te ondersteunen, kwamen ze met het voorbeeld van de 10-jarige Isaac Dekkers, die zich wel op wil werpen als kinderburgemeester van Huizen.

"Het is veel makkelijker als maar een iemand de stem van kinderen vertegenwoordigd, dan dat heel veel kinderen lang komen", zei hij in het filmpje.

Gekozen
Hij wil dan wel dat de kinderburgemeester gekozen wordt, omdat dit het meest democratische is.

De leerling van de Dr. Maria Montessorischool had iets gelezen over het voornemen van de ChristenUnie over het instellen van een kinderburgemeester.

Brief
Daarop had hij een brief geschreven aan Wessel Doorn en werd het filmpje opgenomen. Isaac zat zelf bij de vertoning wel op de tribune.

Het debat over het voorstel was echter veel later en vermoedelijk lag de eerste kandidaat kinderburgemeester toen al op bed.

Groter geheel
Na een lange discussie besloten ChristenUnie en GroenLinks het voorstel in te trekken, omdat wethouder Maarten Hoelscher aangaf de jeugdparticipatie mee te willen nemen in het groter geheel van burgerparticipatie.

Daarmee gaat hij direct na de vakantie aan de slag, gaf de wethouder aan. Samen met alle betrokkenen, dus vooral ook de inwoners, wil hij kijken naar hoe iedereen meer kan meedoen bij het maken van beleid.

Uit de krant