Een commissie doet onderzoek naar aanleiding van het rapport van Deloitte over een frauderende teamleider van de gemeente.
Een commissie doet onderzoek naar aanleiding van het rapport van Deloitte over een frauderende teamleider van de gemeente. Foto: Bob Awick

Eigen e-mailadres voor onderzoekscommissie integriteit

Politiek

HUIZEN - De onderzoekscommissie die zich richt op de zaken die uit het rapport van Deloitte zijn gebleken, krijgt een eigen e-mailadres. Deloitte deed dit onderzoek naar een frauderende teamleider bij de gemeente.

Dit blijkt uit antwoorden op vragen van het CDA en de VVD. De partijen stelden deze vragen omdat zij signalen kregen dat deze zaak niet op zichzelf stond.

Contact
Zij vroegen daarom het college of deze bereid was om een mogelijkheid te bieden aan inwoners, bedrijven en medewerkers van de gemeente om buiten het zicht van het gemeentehuis in contact te komen met de onderzoekscommissie.

Hiervoor wordt nu dus een exclusief mailadres gemaakt voor en onder beheer van de commissie. Wat dit adres gaat worden, is op dit moment nog niet bekend.

De partijen vroegen daarnaast het college of zij de conceptopdracht aan de commissie konden inzien en de gelegenheid kregen om nadere accenten aan te brengen.

Onzekerheid
Bij de beantwoording van de vragen is de opdracht nu gedeeld en aangegeven dat dit kan. Omdat de onzekerheid bij medewerkers van de gemeente door het onderzoek groot is, wordt gevraagd dit wel zo snel mogelijk te doen.

"De verwachting is dat deze onzekerheid fors zal verminderen als de commissie de opdrachten heeft afgerond", aldus het college.

Uit de krant