Begroting 2019 unaniem aangenomen door gemeenteraad | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De gemeenteraad is akkoord met het huishoudboekje van de gemeente voor 2019.
De gemeenteraad is akkoord met het huishoudboekje van de gemeente voor 2019. (Foto: Pixabay)

Begroting 2019 unaniem aangenomen door gemeenteraad

  Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad heeft gisteren unaniem ingestemd met de begroting van 2019. Het is zoals gebruikelijk een sluitend huishoudboekje.

Het was de eerste begroting van een nieuw college van VVD, CDA, D66 en PvdA, waarin zij de eerste stappen zetten om hun ambities in het coalitieakkoord waar te gaan maken.

Energiebesparingsmaatregelen
De ChristenUnie wilde nog wel het voorstel voor de ledverlichting voor sportverenigingen aanpassen door verenigingen meer zekerheid te geven over andere energiebesparingsmaatregelen.

De meerderheid van de partijen en raadsleden hadden daar echter geen behoefte aan, omdat het college in een reactie had laten weten dat de sportverenigingen blij waren met het huidige voorstel en dat zij later nog terug zou komen met verdere voorstellen over energiebesparing.

Vergroenen belastingen
De ChristenUnie had ook nog me GroenLinks en Dorpsbelangen Huizen een voorstel in stemming willen laten brengen over de vergroening van belastingen. "De man met de kleine beurs mag niet leiden onder de verduurzaming", was de achterliggende gedachte.

Wethouder Bert Rebel van Duurzaamheid liet weten het een sympathiek voorstel te vinden, maar meldde dat hij er niets mee kon doen. "Op dit moment wachten we nog op Den Haag in wat er mogelijk is. Zodra ik meer weet kom ik er op terug." De partijen trokken het voorstel daarom in.

Gepensioneerde vrijwilligers
Door alle partijen was er ook nog een voorstel ingediend om het college op te dragen om met de Vrijwilligerscentrale te komen tot de inzet van gepensioneerde vrijwilligers uit diverse beroepsgroepen bij het begeleiden van jongeren in leer-/werktrajecten.

Dit voorstel werd unaniem aangenomen. Het college zal de raad nu voor 13 december moeten informeren over de stand van zaken rond de inzet van de vrijwilligers hierbij.

Weinig geschillen
Willem Meijerman van de VVD vatte de raadsvergadering goed samen: "Ik zie veel gelijkgestemdheid en weinig geschillen. We zijn op de goed weg en we scheppen een goede basis voor snelle besluitvorming en daadkrachtig bestuur. Dat kan Huizen alleen ten goede komen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>