Afbeelding
Foto: Bob Awick

Brug aanloophaven binnenkort verlicht?

Politiek

HUIZEN - Wordt de brug bij de aanloophaven binnenkort verlicht? De gemeente wil in ieder geval wel meewerken aan plannen van de groep brugbedieners en buurtgenoten van de brug over de aanloophaven.

Jeroen Ribberink van de VVD kwam gisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering met het voorstel hiervoor. Hij had tijdens een borrel van de groep gehoord dat ze onderzoek hadden gedaan of het mogelijk was om de brug te verlichten.

Aansluiten
"In de groep zitten elektriciens die de verlichting kunnen aansluiten en een schilder heeft zijn stijger al beschikbaar gesteld", lichtte hij zijn voorstel toe, dat door zijn eigen partij, PvdA, CDA en D66 werd ingediend. "

Hij vond het een uitgelezen kans om te laten zien dat de gemeente snel kan inspringen op initiatieven van bewoners en vroeg het college namens de partijen of zij in overleg wilde gaan met de groep brugbedieners en de buurt.

Ondersteuning
In het voorstel vroeg hij het college ook om hen de ondersteuning te geven die zij van de gemeente nodig hebben om hun plannen om de brug te verlichten gerealiseerd te krijgen.

Wethouder Marlous Verbeek kon zich in het voorstel vinden en alle partijen stemden er uiteindelijk mee in. De wethouder moet wel terug komen naar de raad als het geld gaat kosten en ze zei toe dat te doen.

Een brug in Veendam werd als voorbeeld getoond tijdens de raadsvergadering om te laten zien hoe het kan worden.

Uit de krant