Het gaat om de invulling van dit gebied aan de Havenstraat, dat eigendom is van BNI.
Het gaat om de invulling van dit gebied aan de Havenstraat, dat eigendom is van BNI. Foto: Bob Awick

Gemeente: geen supermarkt op BNI-terrein Havenstraat

Politiek

HUIZEN - De gemeente stopt geen geld in de ontwikkeling van het BNI-terrein aan de Havenstraat. Wel wil zij een nadrukkelijk regisserende rol spelen. Bovendien mag er geen supermarkt komen. Dat staat in een nieuw raadsvoorstel hierover.

Het nieuwe raadsvoorstel is het gevolg van de bespreking van het rapport van Cushman & Wakefield over de mogelijke invulling van het terrein. Dit gebeurde deels achter gesloten deuren. 

Kostendrager
In dat rapport werd juist aangeraden om een supermarkt met foodhal te heroverwegen. Dit zou dan een zogeheten kostendrager zijn voor andere ontwikkelingen op het terrein. De gemeente wil er een aantrekkelijk gebied van maken tussen haven en Oude Dorp.

In het raadsvoorstel geeft de gemeente zelf aan actief op zoek te gaan naar een andere kostendrager. Die is namelijk wel nodig om het gebied verder te kunnen ontwikkelen. Daarvoor gaat de gemeente nadrukkelijk de mogelijkheden verkennen binnen het Huizer ondernemerslandschap.

Oplossing
"Mocht evenwel blijken dat een oplossing mogelijk is, met mogelijk de vraag aan de gemeente om een klein/resterend deel van de strook te verwerven voor een nader te bepalen grondwaarde en invulling, dan zal op dat moment dit onderwerp van onderzoek zijn waarna indien noodzakelijk overleg met uw raad aan de orde zal zijn", aldus het voorstel.

Het raadsvoorstel wordt besproken tijdens de raadsvergadering van 13 december.

Uit de krant