Culturele theatervoorstellingen mogen nog wel in De Boerderij.
Culturele theatervoorstellingen mogen nog wel in De Boerderij. Foto: Carin van den Berg

Geen overlast meer bij Theater De Boerderij

Politiek

HUIZEN De rust is weergekeerd rondom Theater De Boerderij aan de Hellingstraat. Dit blijkt uit een evaluatie. De mediation die plaats heeft gevonden is door alle deelnemers succesvol genoemd. Daarnaast is aangegeven dat er geen behoefte bestaat aan verruiming van de activiteiten om terug te keren naar de situatie van voor 2012.

In de periode 2012 tot en met 2017 was er sprake van steeds verder toenemende geluidsoverlast voor omwonenden door activiteiten van Theater De Boerderij. Om tot een oplossing te komen is in 2017 mediation tussen Spant!, de beheerder van De Boerderij, een vertegenwoordiging van omwonenden en een vertegenwoordiging van de gemeente ingezet.

Subsidie
Naar aanleiding van de uitkomst van de mediation heeft de gemeenteraad in september 2017 besloten om een subsidie te verlenen voor de duur van tien jaar die loopt tot 31 december 2027. Deze subsidie is 75.000 euro en is in 2018 incidenteel verhoogd met 19.000 euro, in 2019 is deze verhoging 12.000 euro en in 2020 7.000 euro.

Dit onder de voorwaarde dat De Boerderij uitsluitend wordt gebruikt voor tenminste 40 culturele theatervoorstellingen en ander in de mediationovereenkomst nader geformuleerd sociaal-cultureel gebruik. Daarnaast besloot de gemeenteraad dat er geëvalueerd moest worden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant