Burgemeester: 2018 was jaar van verandering | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In de kantine van het gemeentehuis was het tijdens de nieuwjaarsreceptie gezellig met hapjes.
In de kantine van het gemeentehuis was het tijdens de nieuwjaarsreceptie gezellig met hapjes. (Foto: Bob Awick)

Burgemeester: 2018 was jaar van verandering

  Politiek

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van dinsdag een Huizer Insigne uitgereikt aan de gebroeders Bout van de drukkerij en uitgever van de Huizer Courant. "Helaas ziet de uitgever van de Huizer Courant zich gedwongen om de uitgave van deze krant na 105 jaar te beëindigen", aldus de burgemeester.

"Een moeilijke maar wel te begrijpen beslissing. Een krant met verhalen over mensen en samenleving. Kritisch waar nodig, opbouwend waar mogelijk en dat 105 jaar lang. Het gemeentebestuur wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan."

"Zij wil graag namens de Huizer gemeenschap in de meest brede betekenis haar dank uitspreken middels de toekenning van de Huizer insigne."

Verandering
In zijn toespraak blikte de burgemeester terug naar het afgelopen jaar. Een jaar met beweging en verandering. Hij verwees daarbij naar zijn eigen aanstelling in maart en de gemeenteraadsverkiezingen daarna.

Ook haalde hij het stopzetten van de herindeling aan. "Dit besluit betekent duidelijkheid over een zelfstandige toekomst voor onze gemeente. Een toekomst die wij waar moeten maken in het belang van onze inwoners. Een eigen koers maar met een open oog voor nieuwe samenwerkingsmogelijkheden in onze regio."

Dat laatste heeft ook gevolgen voor zijn eigen baan. Nu de herindeling is stopgezet, krijgt Huizen weer een benoemde burgemeester. "Zodra die aantreedt beëindigt mijn waarneming. Dat was en is de bedoeling." Daarmee is dit zijn enige nieuwjaarstoespraak die hij in Huizen zal houden.

Veiligheid
Andere aspecten die aandacht kregen in de speech waren de veiligheid in de gemeente. "Het is voor ons een uitdaging om onze inspanningen voor veiligheid meer met onze inwoners te delen. De veiligheidsbeleving van de mensen moeten we ook versterken."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>