Onveiligheidsgevoel toegenomen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Hoewel het aantal delicten fors is afgenomen, voelen mensen zich toch onveiliger.
Hoewel het aantal delicten fors is afgenomen, voelen mensen zich toch onveiliger. (Foto: Politie)

Onveiligheidsgevoel toegenomen

  Politiek

HUIZEN - Het onveiligheidsgevoel bij inwoners is toegenomen naar bijna 23%. Dit staat in de evaluatie van het integraal veiligheidsbeleid over 2015-2018. Doel was om het cijfer tot 15% te verminderen.

De toename van het onveiligheidsgevoel is opmerkelijk, omdat uit dezelfde evaluatie blijkt dat het aantal geregistreerde delicten over een langere periode daalt. Hierbij kan een rol spelen dat de aangiftebereidheid fluctueert. Uit onderzoek blijkt wel dat de aangiftebereidheid in Huizen hoger is dan landelijk gemiddeld.

Forse vermindering
In 2017 is er sprake van een forse vermindering, ook van delicten waarvoor de aangiftebereidheid hoog is, zoals woninginbraken, auto-inbraken en geweldsdelicten. In de eerste helft van 2018 is het totaal aantal geregistreerde delicten uitgekomen op 734; in de eerste helft van 2017 was dit 809.

Uit de evaluatie blijkt ook dat een andere doelstelling niet bereikt is. Het aantal wijkagenten zou eind 2018 tot het maximale van acht uitgebreid moeten zijn. Wel hebben er taak- en functiewijzigingen plaatsgevonden zodat de inzet van de vijf wijkagenten in hun wijk zo maximaal mogelijk kan zijn. Dat heeft alles te maken met de reorganisatie bij de politie.

De gemeenteraad bespreekt woensdag 24 januari in de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen een opzet voor een nieuw Integraal Veiligheidsbeleid van 2019 tot 2022.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>