Gedwongen herindeling dreigt bij niet oplossen problemen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken grijpt in als de gemeenten er zelf niet uitkomen.
Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken grijpt in als de gemeenten er zelf niet uitkomen. (Foto: Rijksoverheid)

Gedwongen herindeling dreigt bij niet oplossen problemen

  Politiek

HUIZEN - Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken is eventueel bereid om samen met de Gooise gemeenten te bekijken hoe de bestuurskracht het best kan worden versterkt. Echter, meent zij, het initiatief voor vervolgstappen ligt bij de gemeenten zelf.

Dat schrijft de minister aan onder meer de Gooise colleges van burgemeester en wethouders en Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland.

Brieven
Aanleiding zijn de verschillende brieven van de verschillende colleges en GS, die allemaal te maken hebben met (het beëindigen van) het gemeentelijke herindelingsproces, ook wel bekend als Arhi-procedure.

De minister waardeert de pogingen van GS de laatste jaren om de bestuurskracht binnen de regio te versterken. Zij ziet ook dat de Gooise politiek de noodzaak inziet tot het versterken van die bestuurskracht, echter, de regio is sterk verdeeld als het gaat om de manier waarop.

Regiocongres
Zij is daarom positief over het eerste Regiocongres voor raadsleden en bestuurders van komende dinsdag in Singer Laren. Doel van de jaarlijkse bijeenkomst is de regionale samenwerking een impuls te geven.

"Op korte termijn zal ik een ronde maken door de regio Gooi en Vechtstreek om van alle gemeenten te vernemen of zij behoefte hebben aan een rol of betrokkenheid van mij en mijn departement en, zo ja, hoe dat er dan uit zou kunnen zien."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>