Tweede-Kamerlid Joël Voordewind op bezoek | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Joël Voordewind (rechts) van de ChristenUnie bezocht onder andere Hospice Huizen.
Joël Voordewind (rechts) van de ChristenUnie bezocht onder andere Hospice Huizen. (Foto's: ChristenUnie)

Tweede-Kamerlid Joël Voordewind op bezoek

  Politiek

HUIZEN -  Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan de Jude Catering Coöperatie, Tijd voor Meedoen en het Hospice Huizen.

Dit deed hij samen met Michel Klein, lijsttrekker van ChristenUnie Noord-Holland en Elmer Benjamin, lijsttrekker voor Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Ook lokale leden van ChristenUnie waren hierbij aanwezig.

Sociale onderneming
De Jude Catering Coöperatie is een sociale onderneming waar Karin Rienstra met Syrische vrouwen, en één man, catering verzorgt met authentieke, home-made Syrische gerechten. Voor deze vrouwen is het dit hele mooie manier om hun talenten in te zetten, zichzelf te ontwikkelen en contacten te leggen.

Tijd voor Meedoen brengt mensen met ideeën, en mensen die iets willen doen en of leren, bij elkaar om de plannen te delen en samen aan de slag te gaan. Zo krijgen burgerinitiatieven vorm.

Een dame op leeftijd beheert samen met een jonge vrouw de bibliotheek. Een autistische man, die weinig contacten had, sloot zich aan bij de band. Hartverwarmende verhalen.

Hospice
Tenslotte bracht het gezelschap een bezoek aan het Hospice Huizen. Deliana Van Ghesel Grothe en Anja Voerman vertelden vol enthousiasme hoe het hospice vanuit twee kerken is gestart en met steun van veel vrijwilligers en ondernemers is opgebouwd tot wat het nu is.

Een plek waar familie en vrienden worden ontzorgt, waardoor er tijd overblijft voor elkaar tijdens de laatste levensfase. Joël Voordewind en Michel Klein spraken hun waardering uit voor deze waardevolle initiatieven in Noord-Holland en bekrachtigden deze met taart en bloemen.

Op bezoek bij de Jude Catering Coöperatie en TijdvoorMeedoen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>