'De kustvisie moet iets worden van ons allemaal' | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Roland Boom bij de haven. Inwoners kunnen meedenken over de toekomst daarvan.
Wethouder Roland Boom bij de haven. Inwoners kunnen meedenken over de toekomst daarvan. (Foto: Bob Awick)

'De kustvisie moet iets worden van ons allemaal'

  Politiek

HUIZEN - De gemeente maakte vorige week bekend dat inwoners mee kunnen denken over de kustvisie. Deze week vertelt wethouder Roland Boom hier meer over.

De gemeente is al een paar jaar bezig om een visie op de kust vast te stellen. Eind november 2016 besloot de gemeenteraad om de focus voorlopig te leggen op het gebied tussen de landtong en de aanloophaven en te kiezen voor uitwerking van vier projecten.

Inwoners betrekken
Het gaat om een verdiepte zwem- en duikplek, een strandpaviljoen, een trekkerscamping en een fietsroute langs de Zomerkade en recreatiegebied Gooierhoofd. De verdere invulling werd aan het nieuwe college overgelaten en die gaat nu alle inwoners hierbij betrekken.

"In februari 2018 nam de gemeenteraad een voorstel aan om een geactualiseerde kustvisie voor te leggen waarin duidelijk stond wat de gemeente met de hele kust wil gaan doen", vertelt wethouder Roland Boom.

Visie
Deze visie zou hij eigenlijk al eind vorig jaar klaar moeten hebben. "Toen we met het bureau gingen praten dat ons daarbij zou helpen, bleek dat we eigenlijk met iedereen zouden moeten praten die hierbij betrokken is, inclusief alle inwoners. Dat past ook goed bij ons standpunt over participeren en daar nemen we nu de tijd voor."

Volgens de wethouder is deze manier van werken best wel wennen. Zo had de gemeenteraad er moeite mee dat er niet een vastomlijnd document werd besproken in de commissievergadering. In de eerste versie van de visiebundel staat namelijk veelvuldig het stempel 'wordt vervolgd na participatiesessie'.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>