Kustvisie weer een stap dichterbij | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De kust wordt verdeeld in vier zones: de haven, natuurlijke kust, actieve kust en groene kust.
De kust wordt verdeeld in vier zones: de haven, natuurlijke kust, actieve kust en groene kust. (Tekening: Okra)

Kustvisie weer een stap dichterbij

  Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad nam eind 2018 een voorstel aan om een geactualiseerde kustvisie voor te leggen met daarin duidelijkheid over wat de gemeente wil met de hele kust. Daarbij moest rekening gehouden worden met de tot dan toe ingebrachte bezwaren en suggesties rondom de ontwikkeling van de kust.

De resultaten van het participatieproces, waarbij met een blank vel werd gestart, zijn nu bekend en inwoners kunnen hier tot en met 18 juni op reageren. "Ik heb met open mond geluisterd naar wat er op 27 mei is gepresenteerd aan de deelnemers van het participatieproces", zegt wethouder Roland Boom.

Enthousiaste mensen
"Ik hoorde enthousiaste mensen en ben blij met wat er allemaal is voorgesteld." Zelf hield hij zich als wethouder afzijdig. Dat was een bewuste keuze. "De gesprekken en discussies moesten tijdens de participatie vooral gaan over wat de deelnemers met de haven en de kust willen en niet wat de wethouder of raad wil."

Nu hij het resultaat heeft gezien is hij daar blij mee en heel trots op. "Het is toch ongelooflijk wijs dat de deelnemers tot zo'n mooie, voldragen visie zijn gekomen?"

Sessies
OKRA, het bureau dat ingehuurd is om te helpen bij de totstandkoming van de visie, gaat in het eindconcept uitgebreid in op hoe de visie tot stand is gekomen. Daarvoor zijn in maart en april vier sessies geweest met zo'n 150 inwoners, ondernemers, verenigingen en buurgemeenten.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>