Dorpsbelangen Huizen kwam tuingereedschap brengen.
Dorpsbelangen Huizen kwam tuingereedschap brengen.

'Gouden grepen' voor Volks Tuinders Vereniging Huizen

  Politiek

HUIZEN -  Volks Tuinders Vereniging Huizen heeft vorige week 'Gouden grepen' ontvangen van Dorpsbelangen Huizen. Het ging hierbij niet om gel, maar gereedschap.

Uit handen van fractievoorzitter Marian Rebel van Dorpsbelangen Huizen kreeg vicevoorzitter Piet Wouda van de VTV-Huizen de 'Gouden grepen' uitgereikt. Fractielid Jan Driessen fractielid maakte het bestuur blij met de 'Gouden schoffels', die net als de grepen ook goudkleurig zijn.

Verheugd
"Na de brand is dit nieuwe onderkomen voor de tuinders gerealiseerd met een verenigingsruimte, winkel en goede sanitaire voorzieningen. Dorpsbelangen Huizen is verheugd, dat de tuinders weer een prachtig verenigingsgebouw bezitten", aldus de partij.

"Vele vrijwilligers hebben zich ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden. Dorpsbelangen Huizen heeft veel waardering voor de vrijwilligers, die het algemene groen van het volkstuinen complex onderhouden en daarnaast hun eigen volkstuin hebben."

Voor iedereen
In de 220 volkstuinen van VTV-Huizen, die van verschillende afmetingen zijn, worden groenten, fruit maar ook bloemen en sierplanten gekweekt. Tuinieren is voor iedereen. Momenteel is er zelfs een kleine wachtlijst bij de VTV-Huizen.

"Het volkstuinen complex, dat een oase van rust is, moeten wij koesteren. Dorpsbelangen Huizen wil geen groen opofferen. Wat Groen is moet Groen blijven." Door de gift hoopt de partij daar aan bij te dragen.

Meer berichten