Leefbaar Huizen: onderhoud en veiligheid Oude Haven stuk beter | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Leefbaar Huizen is blij met de trappen, maar dan moeten eigenaren er niet hun boot aan afmeren.
Leefbaar Huizen is blij met de trappen, maar dan moeten eigenaren er niet hun boot aan afmeren. (Foto: Leefbaar Huizen)

Leefbaar Huizen: onderhoud en veiligheid Oude Haven stuk beter

  Politiek

HUIZEN - Leefbaar Huizen is zowaar tevreden over de aanpak van de gemeente van de Oude Haven. Regelmatig stelde de partij hier vragen over, maar kreeg geen gehoor.

"Van de nieuwe verantwoordelijk wethouder Marlous Verbeek is bekend dat zij ook minder te spreken was over de veiligheid in de Oude Haven. 'Je moet er toch niet aan denken dat er iets gebeurt', liet ze zich wel eens ontvallen", meldt de partij.

Reddingstrappen
Die had commentaar op de afstand tussen de reddingstrappen aan de lange kade van de Havenstraat, want dit was maar liefst 240 meter.

Aan de honderden meters lange middelste steiger bleken ook geen adequate voorzieningen voor eventuele drenkelingen te bestaan. |"Dat werd pijnlijk duidelijk toen een 74-jarige booteigenaar te water raakte maar gelukkig werd opgemerkt door een passant die met zijn boot in de buurt lag."

Uitgebreid
Inmiddels is het aantal reddingstrappen drastisch uitgebreid met nieuwe roestvrij stalen exemplaren, die volgens de normen van 'Blauwe Vlag' niet verder dan 100 meter uit elkaar liggen.

Ook de middelste steiger is afdoende voorzien van nieuwe reddingstrappen. "Niet iedereen is echter bekend met de noodzakelijke reddingsfunctie van de trappen. Soms meert een schipper zijn vaartuig tegen zo'n trap aan om gemakkelijk van boord te kunnen stappen."

Overlevingskansen
"Dat men door dat gedrag de overlevingskansen van een drenkeling ernstig verkleint, dringt blijkbaar niet bij iedereen voldoende door", zegt fractievoorzitter Rik de Bruijn van Leefbaar Huizen.

Hij spreekt wel zijn waardering uit voor de inspanningen van de wethouder en de havenmeesters op gebied van de veiligheid. "Het onderhoud en de veiligheid zijn nu een stuk beter."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>