Joan van Haaften van Buurtpanel 1276 overhandigt de petitie aan wethouder Bert Rebel onder toeziend oog van enkele buurtbewoners.
Joan van Haaften van Buurtpanel 1276 overhandigt de petitie aan wethouder Bert Rebel onder toeziend oog van enkele buurtbewoners. (Foto: Carin van den Berg)

Van het aardgas af: 'U ziet het als een bedreiging, maar ik hoop dat u het als een kans kan zien'

  Politiek

HUIZEN - Buurtpanel 1276 heeft woensdagmorgen de petitie over de energietransitie overhandigd aan wethouder Bert Rebel van Duurzaamheid. De petitie is uiteindelijk getekend door 387 mensen.

Volgens het buurtpanel is dat ongeveer 12,5 procent van de inwoners van de wijk. De gemeente meent dat dit minder is, omdat er ook anoniem en meerdere mensen uit één huishouden hebben getekend.

Vertegenwoordiging
Bij de overhandiging gaf Joan van Haaften van het buurtpanel nog maar eens aan wat de ondertekenaars willen bereiken met deze petitie.

Van de acht punten in totaal is een belangrijk punt het hebben van een vertegenwoordiging van minstens twee leden van het buurtpanel in de werkgroep Energietransitie.

Een ander belangrijk punt is het forse bedrag dat van bewoners gevraagd wordt om het gasvrij maken van hun woningen te realiseren.

Schuldenvrij
"Er wonen veel ouderen in de wijk. Als je in de 70 bent, altijd hard hebt gewerkt om schuldenvrij je oude dag door te brengen, dan kan je je voorstellen dat het even investeren van tienduizenden euro's niet iets is waar je op zit te wachten. Hoe moet je dat uitleggen? Dat kan ik niet", aldus Joan voor de overhandiging.

Een van de bewoners die bij de overhandiging was, liet weten dat hij al blij is dat hij genoeg geld heeft om te kunnen eten.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten