Niek Meijer in Blaricum. Twee jaar geleden wisselde hij ruim twee weken van werk met de burgemeester van Blaricum.
Niek Meijer in Blaricum. Twee jaar geleden wisselde hij ruim twee weken van werk met de burgemeester van Blaricum. (Foto: Bob Awick)

Niek Meijer voorgedragen als burgemeester

  Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad heeft vanavond Niek Meijer, voormalig burgemeester van Zandvoort, voorgedragen als burgemeester. Dit gebeurde na een besluit in een buitengewone raadsvergadering.

Het eerste deel van deze vergaderig was achter gesloten deuren. Daarna werd in een openbaar gedeelte de naam bekend gemaakt van de kandidaat die door de raad gekozen is.

Geïnstalleerd
De kroon moet nu nog officieel instemmen met de benoeming. Als alles goed gaat wordt de nieuwe burgemeester 13 november geïnstalleerd in de raadsvergadering.

Meijer is geen onbekende in het Gooi. In 2017 wisselde hij ruim twee weken van baan met de Blaricumse burgemeester Joan de Zwart-Bloch.

Jurist
Hij was van september 2007 tot en met september 2019 burgemeester van Zandvoort. Na zijn opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen was Meijer 16 jaar jurist en partner bij advocatenkantoren.

Vanaf 2005 werkte hij als burgemeester. Eerst bij de gemeente Wognum, daarna als waarnemend burgemeester in gemeente Ouder-Amstel en vervolgens in gemeente Zandvoort.

Vereerd
De aankomende burgemeester is getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn eerste reactie op zijn voordracht: “Ik ben vereerd dat ik word voorgedragen in de bijzonder fraaie gemeente Huizen. Graag zet ik mij in voor al haar inwoners en ondernemers. Mijn echtgenote Janny en ik hebben er zin in!”

Meer berichten