Wethouder Bert Rebel van duurzaamheid bij de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis, waar een straffe wind stond.
Wethouder Bert Rebel van duurzaamheid bij de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis, waar een straffe wind stond. (Foto: Bob Awick)

Wethouder geeft antwoord op lezersvragen energietransitie

  Politiek

HUIZEN - De aardgaskraan in Groningen wordt dichtgedraaid. Nederland moet met ingang van 2050 van het aardgas af. Daarom moet elke gemeente in 2021 met een plan komen waarin staat hoe dit gedaan gaat worden.

Ook de gemeente Huizen is druk bezig met het onderzoeken hoe dit kan. Als pilotwijken zijn Stad en Lande en Bovenweg uitgekozen. Voor die bewoners zijn al diverse informatieavonden geweest. Toch blijven er veel vragen en misverstanden bestaan.

Aardgas af
Wethouder Bert Rebel is in Huizen de verantwoordelijk wethouder voor die energietransitie, oftewel van het aardgas af gaan.

Hij merkte dat er nog steeds veel vragen zijn onder inwoners en bood aan vragen van lezers te beantwoorden. "Ik ben bijvoorbeeld geschrokken dat er bij de opnamen van SBS6 door inwoners wordt geroepen dat we in twee jaar van het gas af gaan."

Open traject
"Dat is helemaal niet het geval. We proberen in een open traject met inwoners tot oplossingen te komen voor dit probleem. We hebben nog niets besloten. Ik hoop dat dit ook duidelijk wordt na het beantwoorden van deze vragen", aldus de wethouder.

Lees de vragen en antwoorden in de digitale editie.


Meer berichten