De Baat aan de IJsselmeerstraat krijgt geen lift aan de buitenkant, maar inpandig.
De Baat aan de IJsselmeerstraat krijgt geen lift aan de buitenkant, maar inpandig. (Foto: Carin van den Berg)

De Baat krijgt uiteindelijk inpandige lift

  Politiek

HUIZEN - De lift bij De Baat aan de IJsselmeerstraat , waar op de bovenste verdieping Huizer Biljartvereniging De Bun en Baptistengemeente Het Gooi gehuisvest zijn, wordt een inpandige in plaats van een lift aan de buitenkant.

Het besluit om de lift aan de buitenzijde aan te brengen, was al door de gemeenteraad goedgekeurd op 31 mei 2018. Dit zou een goedkoper alternatief zijn voor een inpandige lift.

Aanpassingen
Bij een inpandige lift zouden namelijk constructieve aanpassingen in het gebouw zouden moeten worden gedaan.

Vlak voor de start van de uitvoeringswerkzaamheden bleek echter dat er ondergronds diverse kabels en leidingen voor het gebouw langs lopen.

Hoge kosten
Zonder hoge kosten en de medewerking van Alliander zouden deze niet omgelegd kunnen worden. Als alternatief is daarom in overleg met de gebruikers nu toch gekozen voor een inpandige lift.

De extra kosten van € 27.000 hiervoor heeft het college gehaald uit het budget dat beschikbaar is voor het uitvoeren van het collegeprogramma. Oorspronkelijk was al € 65.000 euro beschikbaar gesteld.

Jaar vertraging
De werkzaamheden lopen hierdoor een jaar vertraging op. Eigenlijk zou de lift vorig voorjaar al worden aangelegd. Als alles nu volgens plan verloopt, start de uitvoering in maart.

Meer berichten