Een impressie uit de Kustvisie van de mogelijkheden aan de Zomerkade. De concrete invulling gebeurt onder andere in overleg met de buurt.
Een impressie uit de Kustvisie van de mogelijkheden aan de Zomerkade. De concrete invulling gebeurt onder andere in overleg met de buurt. (Foto: OKRA)

Buurt wordt betrokken bij invullen projecten Kustvisie

  Politiek

HUIZEN - De gemeente kan snel aan de slag met de eerste projecten van de Kustvisie, als de gemeenteraad instemt met de prioritering van de natuurlijke zwemvijver bij de Wedekuil, de Zomerkade en een strandpaviljoen.

Het geld is al vrijgemaakt. "Maar ik hang er geen tijdlijn aan, want ook bij de invulling van de concrete projecten gaat participatie plaatsvinden", zegt wethouder Roland Boom.

Projecten
Nadat de gemeenteraad in december de Kustvisie heeft vastgesteld, lagen de kaders en projecten vast. Het is een hele lijst. De projecten zullen niet allemaal op de korte termijn opgepakt kunnen worden. Daar is nog geen geld voor en sommige dingen hebben langer de tijd nodig.

Met het vaststellen van de prioriteiten wordt nu een keuze gemaakt waar het al beschikbare geld aan kan worden uitgegeven. Het oog van het college is daarbij gevallen op de Zomerkade.

Zwemvijver
Bewoonster van de Zomerkade Jeanine Francken had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. "Ik ben zelf wel betrokken geweest bij de participatie, maar ik denk dat een heleboel bewoners nog niet in de gaten hebben dat hier dan ooit een zwemvijver komt."

Ze maakt zich ook best wel zorgen over welke gevolgen dat zal hebben voor haar directe woonomgeving. "Ik ben hier komen wonen toen het nog rustig was. Ik ben best flexibel als het gaat over wat meer leven in de brouwerij, maar binnen bepaalde perken."

Horecavoorziening
De plannen worden na een besluit van de raad verder uitgewerkt. Wel wordt in het raadsvoorstel een mogelijkheid open gehouden voor een tijdelijke horecavoorziening.

Ondernemers Frank en Antonija Ruigrok van restaurant 'Aan de Kade' wilden vorig jaar al iets als een 'Blaricum Beach' op het strand. Nu denken ze meer aan een terrasfunctie op het ronde plein bij het beeld.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten