De gemeente kan aan de slag met het gebied rond de Zomerkade en de Wedekuil.
De gemeente kan aan de slag met het gebied rond de Zomerkade en de Wedekuil. (Foto: Bob Awick )

Gemeente kan aan de slag met Zomerkade en zwemvijver Wedekuil

  Politiek

HUIZEN - De gemeente kan aan de slag met de Zomerkade, een zwemvijver bij de Wedekuil en een strandpaviljoen. De raad stemde vorige week donderdag unaniem in met het voorstel om te starten met deze projecten van de Integrale Kustvisie Huizen.

De raadsleden zijn positief over de kustvisie, al is het wel een lang traject geweest. Het is tijd om nu te beginnen. Belangrijk vinden zij wel dat de projecten die nu worden aangepakt in overleg gaan met de bewoners en de ondernemers aan de Zomerkade.

Wethouder Roland Boom zei dit ook toe. "We hebben deze kustvisie samen gemaakt en gaan nu samen vooruit en het met elkaar uitwerken."

Meerder ondernemers
Volgens de wethouder hebben inmiddels al meerdere ondernemers bij de gemeente aangegeven iets te willen gaan doen aan het strand. Naast Aan de Kade en The Beach zouden zich ook ondernemers hebben gemeld die niet in de betreffende zone gevestigd zijn.

Op vragen of het paviljoen deze zomer al in gebruik zou kunnen zijn, gaf hij aan dat gekeken wordt naar de initiatieven van de ondernemers en naar hoe de regeltjes zo uitgevoerd kunnen worden dat het wel kan.

"Als de ondernemers hun plannen doorzetten, en ik heb schitterende initiatieven gezien, dan ziet het er naar uit dat deze ook zijn uit te voeren."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten