<p>Een impressie van hoe het hotel er uit kan gaan zien na verbouwing en een stukje van het park met recreatiewoningen.</p>

Een impressie van hoe het hotel er uit kan gaan zien na verbouwing en een stukje van het park met recreatiewoningen.

(Foto's: SVE Group)
Foto’s

Plannen voor uitbreiding hotel en recreatiewoningen bij voormalig Hotel Newport

  Politiek

HUIZEN - De nieuwe eigenaar van voormalig Hotel Newport aan de Labradorstroom, de SVE Group, ziet kansen om een 4 sterren hotel in de exploitatie te combineren met recreatieve woningen op de landtong. Dat heeft wethouder Roland Boom onlangs bekend gemaakt aan de gemeenteraad middels een memo met daarbij het plan van de ondernemer.

De plannen van de nieuwe eigenaar zijn in samenspraak met de bewoners van de appartementen bij het complex onder de aandacht gebracht bij de gemeente. Met die bewoners is overleg geweest over het onderhoud van het pand, de hotelfunctie, het veilig stellen en behoud van de exclusieve combinatie van wonen en aanverwante voorzieningen en een invulling van het hotelgedeelte en een uitbreiding van het complex met zorgwonen, short stay en long stay.

Verhaal gaat verder na de afbeeldingEen schetsontwerp van wat er verbouwd en bij gebouwd kan worden.

De gemeente heeft daarop aangegeven dat het bestemmingsplan en het behoud van de hotelfunctie uitgangspunt zijn voor eventuele ontwikkelingen.
Door de nieuwe eigenaar zijn ook schetsen ingeleverd met een toelichting. Hierin staat dat er in het plan, Residentie Gooier Hoofd, ruimte is voor 72 hoogwaardige hotelkamers in het nieuw aan te bouwen deel. Er zouden ook 30 extra ‘serviced’ appartementen bij kunnen komen.

Op de landtong zouden 50 recreatiewoningen moeten komen, die essentieel zijn voor de horeca exploitatie. Het is de bedoeling de woningen het hele jaar door te verhuren. In de nabijheid is genoeg te beleven om dit te realiseren, aldus de initiatiefnemers.

Tekst gaat verder na de afbeelding
Een impressie van het verbouwde hotel.

Daggasten zijn welkom in het park waar de recreatiewoningen worden gebouwd. De landtong en paden zullen aansluiten op de doorlopende parkzone langs het Gooimeer, zoals omschreven in de kustvisie. Het te realiseren horecapaviljoen is een plek voor wandelaars en watersporters om te vertoeven voor een korte pauze, wordt vermeld.

De SVE Group stelt in het plan optimistisch te zijn over de haalbaarheid van het project op basis van het ontwerp en de beschreven uitgangspunten. Na akkoord op hoofdlijnen van de gemeente is het bedrijf bereid om te investeren in een planuitwerking en nadere afstemming met de gemeente over het vervolg van het proces. Ze hoopt zelfs op een hoogwaardige en spoedige invulling van de ‘prachtige plek’ in Huizen.

Tekst gaat verder na de afbeeldingEen impressie van hotel en park met vakantiewoningen op de landtong.

De plannen en schetsen die nu zijn ingediend, zijn volgens de gemeente te globaal om nu al een bestuurlijk standpunt over de plannen in te nemen. Zo wil de gemeente onder andere weten hoe de nieuwe eigenaar voorziet in het behoud van het hotelfunctie, hoe hij deze wil exploiteren, de relatie is tussen het hotel en de recreatieve ontwikkelingen op de landtong, de relatie en inpasbaarheid met de kustvisie, doelgroepen en prijzen van extra te bouwen appartementen en of ze het zelf gaan exploiteren of er een hotelier komt.

De eigenaar heeft een kopie van de mededeling van de wethouder aan de raad gekregen en kan nu de gevraagde informatie verzorgen. Als de raadscommissie er behoefte aan heeft, kan de mededeling ook geagendeerd worden en is een presentatie door de eigenaar ook denkbaar.

Meer berichten