Karin van Werven (l) overhandigde dit jaar de traditionele Valentijnstaart dit jaar.
Karin van Werven (l) overhandigde dit jaar de traditionele Valentijnstaart dit jaar. Foto: Bob Awick

Karin van Werven nieuwe lijsttrekker D66 Huizen

Politiek

HUIZEN - Karin van Werven is gekozen tot lijsttrekker voor D66 Huizen en zal daarmee de partij leiden naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Van Werven volgt Marlous Verbeek op, die bij de afgelopen verkiezingen de lijsttrekker was. Karin van Werven was van 2002 tot 2003 en van 2016 tot 2018 al raadslid voor de partij in Huizen. Sinds Marlous Verbeek in 2014 doorschoof naar de positie van wethouder is Van Werven fractievoorzitter.

“Als voorzitter van de raadswerkgroep cultuur heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de cultuurnota 2020-2023 van de gemeente Huizen,” schrijft D66 Huizen. “Behalve op cultuurgebied, is zij fractiespecialist sociaal domein. In het dagelijks leven is Karin Customer Care Executive & Tender Specialist bij Cabot Norit Nederland.”

D66 begint gebruikelijk vroeg met het vaststellen van de lijsttrekkers. Dat betekent echter niet dat er niet nog veel werk te doen is, vertelt Karin van Werven. “We gaan nu ons verkiezingsprogramma afronden en de andere kandidaten voor de lijst kiezen.”

Uit de krant