Burgemeester Niek Meijer benoemt Edwin Rebel tot raadslid.
Burgemeester Niek Meijer benoemt Edwin Rebel tot raadslid. Foto: Carin van den Berg

Edwin Rebel tijdelijk plaatsvervanger raadslid Sjoerd van der Klink (VVD)

Politiek

HUIZEN - Edwin Rebel zal Sjoerd van der Klink als raadslid van de VVD tijdelijk vervangen in verband met ziekte van de laatste. Hij heeft tijdelijk ontslag gevraagd.

Gisteren werd Edwin Rebel daarom meteen aan het begin van de raadsvergadering door burgemeester Niek Meijer geïnstalleerd. Zodat hij gelijk “aan de bak kon”.

Vier maanden
De benoeming is voor vier maanden. De burgemeester bedankte Edwin Rebel direct voor zijn inzet voor de komende maanden en overhandigde hem een bos bloemen. “Die is ook deels voor uw partner, voor alle avonden die deze u zal missen.”

Met de toevoeging is er nog een extra Rebel in de gemeenteraad, naast Marian Rebel van Dorpsbelangen Huizen en Rutger Rebel van het CDA. “Het zal een uitdaging worden om vooral de laatste twee tijdens vergaderingen uit elkaar te houden”, grapte de burgemeester.

Feliciteren
Na de benoeming volgde niet zoals gebruikelijk een schorsing van de raadsvergadering om iedereen in de gelegenheid te stellen Edwin Rebel te feliciteren. In plaats daarvan liep hij op afstand een rondje langs de raadsleden in verband met de coronamaatregelen.

Burgemeester Niek Meijer wenste Sjoerd van der Klink ook nog het beste voor de komende tijd. Hij wordt in januari terug verwacht in de gemeenteraad.

Uit de krant