Verkeersoverlast en extra kosten verwacht

Huizen niet blij met voorstel Blaricum over snelle bus

2 dec 2021, 16:31 · leestijd 3 minuten Politiek
Linksboven de rotonde met de Aristoteleslaan
Linksboven de rotonde met de Aristoteleslaan Foto: Gemeente Blaricum

“Een oplossing waarin álle partijen zich kunnen vinden”, noemde gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie het voorstel van Blaricum over de snelle bus, het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV), nog in juli. Gemeente Huizen en bewoners van de Aristoteleslaan kunnen zich zeker niet vinden in deze oplossing.

Genoemd voorstel maakt van de Stroomzijde in Blaricum een busbaan zonder overig verkeer. “De gemeente Blaricum is van plan om de Stroomzijde af te sluiten voor auto’s, waardoor die over de Aristoteleslaan en de Floris V Dreef in Blaricum moeten rijden. Voor onze, nu al onveilige, weg betekent dit een flinke toename van verkeer, uitstoot en geluidsoverlast”, vat bewoner Eddy Klercq het probleem samen.

ChristenUnie Huizen trok in juli direct aan de bel met schriftelijke vragen. De partij stelde naar aanleiding van een artikel in de Gooi en Eemlander vragen aan het college. Zij wilden weten wat de consequenties van deze aanpassing zijn en of er tussen Blaricum en/of de provincie ook overleg is geweest met Huizen.