Wethouders Marlous Verbeek en Maarten Hoelscher hijsen de vlag met de tekst 'Stop geweld tegen vrouwen'.
Wethouders Marlous Verbeek en Maarten Hoelscher hijsen de vlag met de tekst 'Stop geweld tegen vrouwen'. Foto: Carin van den Berg

Gemeentehuis kleurt oranje in strijd tegen vrouwengeweld

Politiek

HUIZEN - Wethouder Maarten Hoelscher heeft samen met zijn collega Marlous Verbeek vanochtend om 9.30 uur op het gemeentehuis de ‘Orange the World’ vlag gehesen.

Met deze handeling brengt de gemeente tot uiting het taboe rond geweld tegen vrouwen te willen doorbreken. De wereldwijd Orange-the-World-actie duurt van 25 november tot 10 december. Gedurende deze campagne is het gemeentehuis ook oranje verlicht. 

Geweld
“Vrouwen zouden altijd en overal veilig moeten zijn. Helaas is dat niet het geval. Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld”, aldus de gemeente.

“Het overgrote deel van deze vrouwen en meisjes doet geen aangifte of melding omdat het zich schaamt, zich schuldig voelt, bang is niet serieus genomen te worden of omdat ze niets liever willen dan hetgeen hen overkwam achter zich laten.”

“Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen, namelijk 45 procent, heeft ooit een vorm van geweld meegemaakt.”

Veilig Thuis
Huiselijk geweld, vermoedens hiervan of (kinder)mishandeling kunnen worden gemeld bij Veilig Thuis. Deze organisatie is 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0800-2000.

Ook is Veilig Thuis er voor vragen. In geval van dreigende situaties, is er telefoonnummer 112. Kijk voor meer informatie op www.veiligthuis.nl en op www.orangetheworld.nl.

Uit de krant