Door samen op te trekken verwachten de afdelingen een grotere, positieve impact te kunnen maken.
Door samen op te trekken verwachten de afdelingen een grotere, positieve impact te kunnen maken. Foto: GroenLinks & PvdA Huizen

Gezamenlijk programma PvdA en GroenLinks voor raadsverkiezingen

Politiek

HUIZEN - Het is de Huizerse afdelingen van GroenLinks en PvdA gelukt om een gezamenlijk verkiezingsprogramma op te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Onder de titel ‘Vertrouwen is de basis’ verschijnt dit begin februari 2022. 

Ambitie
De leden van beide partijen hebben al in de zomer van 2021 ingestemd met het starten van de mogelijke samenwerking. Duidelijk werd dat de PvdA en GroenLinks een gedeelde ambitie hebben om Huizen socialer en groener te maken.

Door hierin samen op te trekken verwachten de afdelingen een grotere, positieve impact te kunnen maken.

Concept
“De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het vorm en inhoud geven aan de samenwerking”, melden de lokale partijen.

Uit de vele voorstellen zijn door werkgroepen keuzes gemaakt voor het verkiezingsprogramma. Een programmacommissie heeft uiteindelijk een concept gepresenteerd aan de leden. 

Speerpunten
Vanuit de PvdA en GroenLinks zijn speerpunten in het verkiezingsprogramma dat betaalbaar wonen voor iedereen mogelijk moet zijn en dat er een eerlijke en werkbare energietransitie met ruimte voor lokale initiatieven moet plaatsvinden.

Daarnaast ligt de nadruk voor beide partijen op het bieden van laagdrempelige ondersteuning aan inwoners van Huizen die dat nodig hebben en het actief bevorderen van gelijke kansen voor iedereen.

Uit de krant