Lijsttrekker Karin van Werven, derde van links, is bijzonder enthousiast over de kandidaten.
Lijsttrekker Karin van Werven, derde van links, is bijzonder enthousiast over de kandidaten. Foto: D66 Huizen

Ook D66 Huizen stelt kandidatenlijst vast

Politiek

HUIZEN - De leden van D66 Huizen hebben bij het vaststellen van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gekozen voor een mix van ervaring en vernieuwing.  

Lijsttrekker Karin van Werven is bijzonder enthousiast over de kandidaten. “Dit is een hele mooie ploeg mensen.”

“De leden hebben gekozen voor hele gedreven kandidaten met veel kennis en ervaring, die zij kunnen inzetten om tijdens de komende raadsperiode het D66-geluid te laten horen.”

Lijstduwer
Wethouder Marlous Verbeek is lijstduwer. Zij heeft een mooie tijd gehad bij de gemeente Huizen als fractievoorzitter en daarna als wethouder. “Maar nu is het tijd om het stokje over te dragen.”

Ze ziet de verkiezingen met deze kandidatenlijst met vol vertrouwen tegemoet. Karin van Werven staat hetzelfde in de strijd. “We zijn nu met elkaar bezig om de puntjes op de i van het verkiezingsprogramma te zetten en kijken uit naar een mooie campagne”, vertelt ze.

Topt zes
De top zes van de lijst ziet er als volgt uit:
1. Karin van Werven is afgelopen jaar unaniem tot lijsttrekker gekozen. Zij is op dit moment fractievoorzitter en fractiespecialist op het gebied van Cultuur en Sociaal Domein. De afgelopen raadsperiode heeft zij zich ook ingezet voor het verder vergroenen van Huizen.

2. Bram Schröder kwam acht jaar geleden als jongste raadslid in de raad. Op dat moment studeerde hij nog, maar inmiddels is hij een gewaardeerd raadslid en voorzitter van de jaarrekening-commissie. Bram is fractiespecialist Fysiek Domein. 

3. Fatima Fitskie is lid van de steunfractie en heeft de afgelopen vier jaar als commissielid Sociaal Domein voor D66 Huizen veel politieke ervaring opgedaan. In de komende raadsperiode wil zij zich graag blijven inzetten op Sociaal Domein.

4. Sawan Bruins is nieuw in de Huizer politiek, maar was tot voor kort werkzaam als raadslid voor D66 in de gemeente Gooise Meren, met Ruimtelijke Ordening als specialisatie. Inmiddels in hij lid van de steunfractie van D66 Huizen en wil hij zijn kennis en ervaring graag gaan inzetten.

5. Maarten Baltus is lid van de steunfractie. Hij is docent Recht en voormalig advocaat en hij wil deze raadsperiode zijn ervaring inzetten voor de lokale politiek van D66 Huizen.

6. Reinout Vos is lid van de steunfractie. Hij is beleidsadviseur Wonen bij een grote gemeente en wil deze raadsperiode meehelpen om de D66-waarden uit te dragen in de gemeente Huizen. Wonen heeft logischerwijs zijn bijzondere interesse. 

Uit de krant