Tijdens de gastles konden de kinderen gericht vragen stellen.
Tijdens de gastles konden de kinderen gericht vragen stellen. Foto: Basisschool De Tweemaster

Maarten Hoelscher en Wessel Doorn verzorgen gastles op basisschool De Tweemaster

Politiek

HUIZEN - Wessel Doorn - raadslid en lijsttrekker ChristenUnie Huizen - en Maarten Hoelscher - wethouder en lijsttrekker PvdA  Huizen - gingen afgelopen donderdag langs bij basisschool de Tweemaster. Ze gaven de kinderen van groep 6/7, 7/8 en 8 een gastles over de gemeenteraadsverkiezing. 

De basisschool is de raadslid en wethouder erg dankbaar voor hun bezoek. “Wij zijn van mening dat de toekomst begint bij onze jeugd!”, legt de Tweemaster uit.

Trots en aandacht
De kinderen van de school hadden zich van te voren goed ingelezen over de gemeenteraadsverkiezing. Samen bespraken ze waar zij trots op zijn in de gemeente Huizen en waar er nog eventueel aandachtspunten liggen. 

“De leerlingen zijn onder andere heel blij met de zwembaden in ons dorp en vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan meer speelgelegenheden voor hun leeftijd”, vertelt de Tweemaster. 

Vragen
Tijdens de gastles konden de kinderen gericht vragen stellen, zoals: waarom bent u wethouder of raadslid geworden? Vinden jullie het belangrijk dat er een VMBO-school wordt gebouwd in onze gemeente? En hoe worden de stemmen geteld?

“De kinderen hebben veel nieuwe dingen geleerd. En de wethouder nodigde aan het eind van de gastles de kinderen uit om eens het gemeentehuis te komen bezoeken”, vertelt de Tweemaster tot slot.

Uit de krant