De camperplaats werd vorig jaar al opgeknapt en nu dus ook uitgebreid.
De camperplaats werd vorig jaar al opgeknapt en nu dus ook uitgebreid. Foto: Bob Awick

VVD Huizen blij met uitbreiding camperplaats: ‘Mooie win-win situatie’

Politiek

HUIZEN - Het voorstel voor uitbreiding van de camperplaats naast het Nautisch Kwartier is tijdens de raadsvergadering op 10 maart aangenomen. Een lang gekoesterde wens van de VVD Huizen komt hiermee in vervulling.

De uitbreiding van het aantal camperplaatsen met zes extra plekken (van acht naar veertien) en de voorzieningen (stromend water en een sanitair loospunt) worden met dit voorstel gerealiseerd. 

Daar is de VVD trots op. “Binnenkort kan onze mooie gemeente meer plekken en betere voorzieningen bieden aan camperaars die hier graag een aantal dagen willen verblijven”, aldus Raadslid Jelle Bartlema van de VVD.

Mogelijkheden
Al in 2018 heeft de VVD ideeën aangedragen voor een uitbreiding van de camperplaatsen in Huizen met goede voorzieningen. Bartlema: “Wij constateerden dat er regelmatig veel meer campers op de camperplaats aanwezig waren dan de officieel toegestane acht. Blijkbaar is het een populaire plek en dat werd ook beaamd door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC).”

Daarom vroeg VVD Huizen het college om een onderzoek te doen naar de mogelijkheden om uit te breiden. “Het NKC hebben we om advies gevraagd over de beste manier om de uitbreiding op een kostenneutrale wijze te realiseren. En kijk waar we nu staan: het is nu zo goed als gerealiseerd, en dat is super mooi om te zien.”

Win-win
De uitbreiding zorgt voor een passende impuls aan het toerisme in de gemeente, vindt VVD Huizen. “Het is goed voor het imago als gastvrije gemeente en het draagt ook bij aan de lokale economie door meer bestedingen bij winkels en restaurants in de gemeente”, aldus de partij. “Uiteindelijke een mooie win-win situatie.”

Uit de krant