Bastiaan Postma van de VVD gaat aan de slag als informateur om de 'nieuwe regering' van Huizen samen te stellen.
Bastiaan Postma van de VVD gaat aan de slag als informateur om de 'nieuwe regering' van Huizen samen te stellen. Foto: Gemeente Huizen

Bastiaan Postma (VVD) aan de slag als informateur

Politiek

HUIZEN - Bastiaan Postma is tijdens de verkiezingsavond op 16 maart direct na bekendmaking van de voorlopige stemuitslagen aangewezen tot informateur voor een nieuw te vormen college.

Hij is hiervoor gevraagd door VVD-lijsttrekker Roland Boom. Het is in Huizen gebruikelijk dat de partij die de meeste stemmen heeft gekregen bij de verkiezingen het voortouw neemt om een nieuwe coalitie te vormen. 

Verkiezingsuitslag interpreteren
De opdracht die Postma heeft gekregen is om in beeld te brengen hoe partijen in Huizen de verkiezingsuitslag interpreteren.

Ook verkent hij de mogelijkheden die partijen geschikt achten voor het vormen van een coalitie. Daarbij dient rekening gehouden te worden met de uitslag van de verkiezingen.

Solide en daadkrachtig
Het doel is om te komen tot een nieuwe solide en daadkrachtige coalitiesamenstelling voor de komende vier jaren.

Als informateur zal Postma de komende dagen met vertegenwoordigers van alle partijen gesprekken voeren over mogelijkheden voor samenwerking binnen de gemeenteraad. Het streven is om deze gesprekken op korte termijn af te ronden met een adviesrapport.

Bastiaan Postma
Bastiaan Postma (41) is goed bekend met de Huizer politiek. Hij is sinds 2018 lijstopvolger en lid van de jaarrekeningcommissie namens de VVD.

Daarnaast is Postma onder andere bestuurslid van VVD het Gooi en werkzaam in het bedrijfsleven.

Uit de krant