Afbeelding
Foto: Pexels

Gemeente Huizen zet de knop om en stimuleert inwoners om energie te besparen

Politiek

HUIZEN - De gemeente Huizen wil graag haar verantwoordelijkheid nemen in het verminderen van gasgebruik. Daarom gaat ze gericht op zoek naar meer manieren om minder gas te verbruiken. 

Daarnaast stimuleert de gemeente Huizen haar inwoners en bedrijven om energie te besparen. Zo start vandaag de postercampagne 24tips in samenwerking met energiecoöperatie HuizenDuurzaam.

Verwarming lager
In het gemeentehuis zijn de stooktijden aangepast. “De ketel springt later in de ochtend aan en gaat eerder in de middag/avond uit”, aldus de gemeente. “Zo daalt het aantal stookuren per week met 21 procent.”

Ook is de watertemperatuur in de leidingen verlaagd met 2 graden Celsius. Tevens neemt de gemeente ook een aantal kleine energiebesparende maatregelen, zoals achter de radiatoren radiatorfolie plaatsen en tochtstrippen in kozijnen vervangen als dit nodig is.

Inwoners
De gemeente stimuleert inwoners en bedrijven om energie te besparen met subsidie op woningisolatie en praktische hulp en informatie via het gemeentelijke energie loket via www.duurzaambouwloket.nl.

In samenwerking met de lokale energiecoöperatie HuizenDuurzaam lanceert de gemeente eind oktober een postercampagne met praktische tips die veel geld kunnen besparen: 24tips. Kijk daarvoor op huizenduurzaam.nl/24tips.

Uit de krant