Het Havenfestival kan zonder subsidie niet doorgaan.
Het Havenfestival kan zonder subsidie niet doorgaan. (Foto: Bob Awick)

Vanaf 2019 geen subsidie Havenfestival en oldtimers

  Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad bespreekt woensdag 28 april in de commissie het Actieplan Evenementen 2019-2022. In dit voorstel is de subsidie voor het Havenfestival en het Oldtimer Festival Huizen geschrapt.

"We hebben ook net de stukken gekregen en gaan ons beraden op wat wij moeten gaan doen en hoe wij zullen reageren naar de gemeente", zegt Frans Kolk van de Stichting Huizer Botters.

Niet doorgaan
De stichting organiseert het Huizer Havenfestival en krijgt daarvoor tot en met 2018 nog 14.000 euro subsidie. Zonder subsidie kan het Havenfestival niet doorgaan, aldus Kolk.

Cees Alders van de Stichting Oldtimers Huizen, laat weten dat ook zij zich gaan beraden op hoe de stichting zal reageren naar de gemeente.

Criteria
De subsidie was al teruggebracht naar 6.000 euro en daarom ging het festival dit jaar niet door. "Nog steeds zie ik in dit stuk staan op basis van welke criteria de pot wordt verdeeld en dat was volgens mij de vraag van de gemeenteraad."

Koningsdag, de Sinterklaasintocht en de Huizerdag krijgen nog wel subsidie. De Huizerdag krijgt zelfs 5.000 euro meer, maar moet dan wel de festiviteiten uitbreiden naar de Oostermeent en de haven.

Meer berichten