Het Havenfestival zou wat de raad betreft ook in de toekomst subsidie moeten krijgen.
Het Havenfestival zou wat de raad betreft ook in de toekomst subsidie moeten krijgen. (Foto: Bob Awick)

Raad wil Havenfestival en Oldtimers houden

  Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad heeft wethouder Marlous Verbeek laten weten dat zij zowel het Havenfestival als het Oldtimer Festival kernevenementen vindt en dat deze voor Huizen behouden zouden moeten blijven.

De raad had gisteren een 'opiniërende' discussie over het subsidiebeleid dat staat in het Concept Actieplan Evenementen 2019-2022. Hierin was de subsidie voor deze twee evenementen die op dezelfde dag plaatsvinden op 0 euro gezet.

Havenfestival
"Laten we duidelijk zijn. Als dat gebeurt gaat het Havenfestival niet door", zei Frans Kolk die namens de Stichting Huizer Botters, organisator van het Havenfestival, insprak.

"Wij zijn vol verbijstering dat dit succesvolle evenement zo om zeep wordt geholpen. En daar neem ik het Oldtmer Festival Huizen als succesvol evenement maar in mee."

Kernevenementen
De raadsleden waren het er eigenlijk allemaal wel over eens dat het Havenfestival en het Oldtimer Festival net als de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en de Huizerdag kernevenementen zijn en dus op subsidie zouden moeten rekenen.

"Als er dan schijnbaar niet genoeg geld is, moet er geld bij", was een conclusie van een van de raadsleden. "Dat betekent dan wel dat iets anders niet kan."

Discussie
De wethouder liet weten veel te hebben genoteerd. "Het is belangrijk om hier een open discussie over te voeren, want het is een lastig onderwerp."

Zij neemt nu de opmerkingen van de raad mee om in het najaar met een definitief actieplan voor evenementen te kunnen komen, waar de raad mee kan instemmen.

Lees meer in het Nieuwsblad voor Huizen/Huizernieuws volgende week.

Meer berichten