Afbeelding
Foto: Bob Awick

Veel insprekers bij raadspodium Havenstraat Huizen

Politiek

HUIZEN - Diverse insprekers hebben zich al aangemeld om donderdagavond tijdens het zogenaamde raadspodium te vertellen wat hun ideeën zijn voor de toekomst van de Havenstraat. Onder hen diverse culturele organisaties, maar ook enkele inwoners, meldt de gemeente.

Tijdens deze openbare bijeenkomst in het gemeentehuis mag iedereen meedenken en meepraten over de toekomst van de Havenstraat. Het doel is om raadsfracties te informeren over de plannen en ideeën die er bestaan voor deze locatie. Daarom nemen de raadsleden niet op hun zetels plaats, maar zitten zij op de tribune.

Namens de gemeente zet Gerrit Klompmaker alle feiten over deze locatie op een rij. Vervolgens is het woord aan de andere insprekers. De personen/organisaties die zich tot nu toe hebben aangemeld om in te spreken zijn in willekeurige volgorde: BN International, Dhr. Van der Sloot, Bibliotheek HLB, Huizer Museum, Krachtcentrale, Historische Kring, DNA van Huizen en enkele inwoners.

Het deel van de Havenstraat waar dit raadspodium betrekking op heeft, is de strook grond tussen de krachtcentrale en de Rokerijweg. Een deel hiervan ligt momenteel braak, maar op een ander deel staan nog enkele gebouwen van BN International. Als eigenaar van deze grond, mag BN International als eerste externe inspreker het woord voeren.

Personen/organisaties met ideeën die dit willen presenteren, kunnen zich nog aanmelden als inspreker bij Karin de Rooij: k.derooij@huizen.nl / 035-5281350. Alle aanwezigen mogen meepraten. Zo kunnen er vragen gesteld worden aan de insprekers. Maar ook aanwezigen met ideeën kunnen zelf het woord krijgen.

Het raadspodium vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De deuren gaan om 19.30 uur open. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur. Daarna is er nog een borrel.

Uit de krant