De Nederlandse vlag en Huizer vlag sieren straks de raadszaal tijdens raadsvergaderingen.
De Nederlandse vlag en Huizer vlag sieren straks de raadszaal tijdens raadsvergaderingen. Foto: Wikimedia Commons

Nederlandse en Huizer vlag in raadszaal

Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad heeft vanavond een voorstel aangenomen om de Nederlandse én Huizer vlag een prominente plek in de raadszaal te geven bij alle raadsvergaderingen.

Het voorstel kwam uit de koker van SGP-raadslid Rob Bource, die de vlaggen als symbool ziet die de inwoners met elkaar verbindt.

Verbinden
"In plaats van polarisatie, zoeken we naar wat ons bindt. deze vlaggen verbinden ons. Denk aan elkaar en kijk wat ons sterker maakt als gemeenschap', zei hij.

De VVD liet weten de motie uiteindelijk te hebben gesteund, omdat ook de Huizer vlag daarbij was opgenomen. "Wij proberen als raadsleden juist dit stukje Nederland wat beter te maken', zei Jelle Bartlema namens deze partij.

Formaat
Marian Rebel van Dorpbelangen Huizen vroeg wel om vlaggen van formaat: "Niet van die kleine in een vaasje voor je neus."

Het voorstel werd door een meerderheid van de raad gesteund. D66 en GroenLinks stemden tegen.

Blower
Burgemeester Fons Hertog zei toe samen met de fractievoorzitters te kijken wat de beste plaats is om straks te vlaggen te laten wapperen. "Misschien wat ondeugend gezegd, maar misschien moeten we er ook een blower bij nemen", zei hij.

Uit de krant