Piet Hein Koning doet mee aan lokale verkiezingen met Healthy Earth | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Piet Hein Koning wil met zijn partij Healthy Earth meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.
Piet Hein Koning wil met zijn partij Healthy Earth meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. (Foto: Bob Awick)

Piet Hein Koning doet mee aan lokale verkiezingen met Healthy Earth

  Politiek

HUIZEN - Piet Hein Koning is de lijsttrekker en de enige op de lijst van Healthy Earth, een nieuwe partij die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Hij bekijkt de wereld vanuit het standpunt van de dieren in de vrije natuur. "De mensen redden het wel", zegt hij. Ook in de gemeenteraad kan hij zijn visie tot uitvoer brengen, meent hij.

Wildernis
Basis van zijn gedachtegoed is dat hij 50% van de oppervlakte van de wereld aan de wildernis wil teruggeven. Hier mogen geen mensen komen. Ze mogen er wel onderdoor of overheen reizen naar andere plekken waar mensen wonen.

"Als ik in de gemeenteraad zou komen, betekent dit dat ik een ander systeem van belastingen wil invoeren. Nu betalen mensen voor hun huis of bedrijf onroerendzaakbelasting (ozb). Dat zou dan een belasting op grond worden."

Belasting
Een belasting die voor bijvoorbeeld 100 vierkante meter grond heel betaalbaar zou zijn, maar wie meer wil bezitten gaat heel veel meer betalen. "Dan moet je denken aan een paar miljoen als iemand bijvoorbeeld boven de 500 vierkante meter grond wil hebben."

De inwoners mogen door deze verandering er niet op achteruitgaan. "Als het nodig is, zal de gemeente woningen op moeten kopen en garant moeten staan dat een woning nog voldoende opbrengt voor de eigenaar."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>