Afbeelding
Foto: Gemeente Huizen

Burgemeester Fons Hertog neemt ontslag na 'grensoverschrijdend gedrag'

Politiek

HUIZEN - Burgemeester Fons Hertog neemt per direct ontslag als waarnemend burgemeester van Huizen. Dat maakt de gemeente bekend. 

Aanleiding voor het besluit van Hertog is dat er sprake is geweest van 'grensoverschrijdend gedrag'. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. "Over de aard van het gedrag worden in het belang van -en in overleg met- de betrokkenen geen verdere mededelingen gedaan", zo laat de gemeente weten. Hertog voegt daar zelf aan toe: "Als bestuurder moet je integer zijn. Daar past grensoverschrijdend gedrag niet bij. Ik heb daarom per direct mijn ontslag ingediend."

Fons Hertog was sinds november vorig jaar waarnemend burgemeester van Huizen nadat hij sinds 2012 al de vaste burgemeester was. Hertog kreeg eervol ontslag vanwege zijn pensioen, maar werkte zolang er geen duidelijkheid was over de bestuurlijke toekomst van Huizen als waarnemend burgemeester door.

De Commissaris van de Koning moet nu een nieuwe waarnemend burgemeester benoemen. Tot die tijd neemt locoburgemeester Janny Bakker de taken van Hertog waar. 

Uit de krant