Volgende week kennismakingsgesprek fusie | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De partijleden uit Laren, Blaricum en Huizen die de strijd tegen fusie willen aangaan.
De partijleden uit Laren, Blaricum en Huizen die de strijd tegen fusie willen aangaan. (Foto: Bob Awick)

Volgende week kennismakingsgesprek fusie

  Politiek

HUIZEN - De gemeente heeft komende week een kennismakingsgesprek met adviesbureau Berenschot. Die maakt in opdracht van de provincie het herindelingsontwerp voor de fusie met Laren en Blaricum.

Nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart hebben de gemeenten Huizen, Blaricum en Laren een brief ontvangen van de provincie Noord-Holland dat adviesbureau Berenschot de opdracht heeft gekregen om het ontwerp te maken.

Kennismakingsgesprek
In het ontwerp komt te staan hoe Huizen wordt samengevoegd met Blaricum en Laren en later met Hilversum. De gemeente Huizen heeft volgende week een eerste kennismakingsgesprek met het bureau.

Vooral de tegenstanders van fusie in Blaricum en Laren zijn hier woedend over. Met name omdat in het plan van aanpak bij de risico's staat vermeld dat de kans bestaat dat gemeenten niet meewerken.

Medewerking
"Uiteraard is medewerking van de gemeenten sterk gewenst. Wij zullen dan ook alles doen om hen bij het proces te betrekken (zie ook paragraaf 1.5.3)", aldus Berenschot.

"Mochten één of meer gemeenten echt niet mee willen werken, stellen wij het concept herindelingsontwerp zonder hun inbreng op."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>