Familie Van As verliest finalestrijd | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Korfbalfamilie Van As moest de familie Van Essen net laten voorgaan in de finale.
Korfbalfamilie Van As moest de familie Van Essen net laten voorgaan in de finale. (Foto: Familie Van As)

Familie Van As verliest finalestrijd

  Sport

HUIZEN Na maanden van liken en delen via Facebook stond de familie Van As op 29 april met de familie Van Essen in de finale van 'De leukste korfbalfamilie van Nederland'.

Met sport en spel moest uitgemaakt worden wie uiteindelijk de winnaar zou worden van deze strijd. Deze twee families waren overgebleven van de ruim duizenden families die actief zijn in de korfbalsport.

Neutraal terrein
De strijd werd gespeeld op neutraal terrein en er werd gekozen voor Leusden, bij korfbalvereniging Antilopen. Dit terrein ligt ongeveer even ver van Huizen als van Vaassen, waar de familie van Essen vandaan komt.

"Na kennisgemaakt te hebben met de tegenstanders en de topspelers die aan de families gekoppeld waren, begon de familieclash. Van elk team mocht per leeftijdcategorie een speler meespelen.

Schieten
Zij moesten op de korf schieten, kruipen door hoepels, tijgeren onder een net en een puzzel maken. Dit onderdeel werd gewonnen door de familie Van Essen", laat de familie Van As weten.

"Hiermee wonnen ze een voorsprong in het finalespel. Het finalespel bestond uit een aantal meters lopen met de familie op een 6-persoonsski. De voorsprong werd snel ingehaald door het goed samen lopen van onze familie en als eerste kwamen wij aan bij onderdeel twee: de zeepbaan waar iedereen overheen moest zien te komen door te glijden of te kruipen."

Zeep
"Vervolgens stonden er weer korven klaar waar doelpunten gescoord moest worden. Dit ging door de zeep van de zeepbaan en de extra handicap doordat ook de ballen ingesmeerd waren met groene zeep, erg moeizaam."

"De familie Van Essen wist net iets eerder op de toeter te drukken dan wij, waardoor we tweede werden." Beide teams kregen kaarten voor het Europees korfbalkampioenschap dat dit jaar wordt gehouden in Leeuwarden, met daarbij een beker.

Zie meer op de Facebookpagina 'korfbalfamilie Van As'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>