Lekker gezond bewegen voor kids bij ClubFit | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Frank Wolfs en Pauline Rebel in de sportschool waar de kinderen straks aan de slag gaan met lekker bewegen.
Frank Wolfs en Pauline Rebel in de sportschool waar de kinderen straks aan de slag gaan met lekker bewegen. (Foto: Bob Awick)

Lekker gezond bewegen voor kids bij ClubFit

  Sport

HUIZEN - ClubFit is een speciaal programma van 14 weken voor kinderen om lekker in beweging te komen. Omdat het gesubsidieerd is, kost deelname slechts 20 euro. Er zijn nog een paar plaatsen voor de editie die op 17 mei begint.

Frank Wolfs is projectleider vanuit de buurtsportcoaches. "We kijken voortdurend hoe we inwoners van Huizen in beweging kunnen krijgen en zagen dat er een groep kinderen is die niet sport en speciale aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat ze het van huis uit niet gewend zijn om te sporten."

Gezondheid
In Rebel Sport vonden ze de partner om een programma op te zetten waarbij de kinderen op een leuke manier in beweging komen. "Daarnaast is er ook aandacht voor gezondheid. Bijvoorbeeld waarom water goed voor ze is en waar ze op kunnen letten met eten", legt Pauline Rebel van Rebel Sport uit.

Bij het programma zijn ter ondersteuning daarom ook een diëtist en een pedagoog aangesloten. Doelstelling is om de kinderen langdurig aan het sporten te krijgen. Daarom worden de laatste twee lessen gekeken bij welke sportclub kinderen een plek kunnen krijgen en met veel plezier het sporten kunnen voortzetten.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>