Van links naar rechts op de fiets Team Power-Against-Duchenne: Paul Wiegerinck, Irene van Harskamp, George Herschel met Erwin en Damiën.
Van links naar rechts op de fiets Team Power-Against-Duchenne: Paul Wiegerinck, Irene van Harskamp, George Herschel met Erwin en Damiën.

Spinnen en wandelen voor bestrijding van Duchenne

Sport

HUIZEN Coronel Sports organiseert samen met MTB Team Huizen en Team Power-Against-Duchenne, twee mountainbiketeams, zondag 3 juni de Coronel Duchenne Heroes Day.

Op deze dag kan er naar hartenlust 5, 8 of 15 kilometer gewandeld worden vanaf het sportcentrum. Ook wordt er van 12.00 uur tot 15.00 uur volop aan spinning gedaan. Alles om de spierziekte Duchenne te bestrijden.

Erfelijke spierziekte
Frank Klein van Coronel Sports: "Duchenne is een verschrikkelijke en zeer ernstige erfelijke spierziekte. Deze ziekte treft bijna alleen jongens in hun jonge jeugd."

"Als de ziekte zich verder ontwikkelt, zijn de jongens vanaf ongeveer 10-jarige leeftijd veroordeeld tot een rolstoel. Meer dan 50 procent van de jongens zal niet ouder worden dan 25 tot 30 jaar."

Evenement
Daarom wil Coronel Sports een bijdrage leveren aan het bestrijden van deze ziekte en organiseert dit evenement samen met MTB Team Huizen en Team Power-Against-Duchenne.

Deze teams doen in september mee aan de Duchenne Heroes 2018. In zeven dagen tijd fietsen de deelnemers van de teams door vier landen in etappes van 100 kilometer per dag en daarmee 13.000 hoogtemeters overwinnend op de mountainbike voor dit goede doel.

Sponsorbijdrages
"Met deze dag helpen we hen om de vereiste sponsorbijdrages bij elkaar te krijgen voor een prachtig doel."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant