Teun (rechts) met zijn beker.

Teun Salentijn tweede bij NK

Sport

HUIZEN Teun Salentijn van Tafeltennisvereniging Bijmaat is onlangs tweede geworden bij de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis voor jeugdspelers.

De 11-jarige Teun speelde voor het laatste jaar in de zogenaamde welpenklasse en speelde een fantastisch toernooi. Hij werd tweede in het dubbel met Ivan Kahn en tweede bij het enkelspel.

Halve finale
Teun was als vierde geplaatst in deze klasse bij het enkelspel, maar in de halve finale won hij met 3-0 van Robin Vos van Never Despair uit Helmond. Robin stond als tweede geplaatst.

Na deze mooie overwinning stond de jonge Huizer in de finale tegenover de nummer 1: favoriet Ivan Kahn van de ttv Amsterdam. Het was een spannende wedstrijd, waarbij Teun in de vijfde game nog op matchpoint stond, maar die uiteindelijk met 11-13 verloren werd.