Triathlon Huizen en Gooimeerrace komen er aan | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Huizer atlete Djoke van Marum doet ook mee. Ze is deelnemer aan de 1/8 triatlon.
De Huizer atlete Djoke van Marum doet ook mee. Ze is deelnemer aan de 1/8 triatlon. (Foto: Bob Awick)

Triathlon Huizen en Gooimeerrace komen er aan

  Sport

HUIZEN De Triathlon Huizen wordt voor de 33e keer gehouden op zondag 10 juni. De wens van de organisatie om er meer een Huizer wedstrijd van te maken is gelukt met een nieuw parcours, waarbij alleen een deel van het fietsen buiten de gemeente plaatsvindt.

De wisselzone is naast de werkhaven, waar gezwommen wordt. Dat is een aantrekkelijke plek voor toeschouwers, ook omdat daar de hele dag wedstrijden openwaterzwemmen plaatsvinden van de 4e Gooimeerrace.

Triatlon
De triatlon kent drie categoriën: Olympische afstand, de 1/4 triatlon en de 1/8 triatlon. De Olympische afstand start om 11.30 uur met zwemmen. Alle triatleten moeten zwemmen, fietsen en lopen en de finish is op de Wolfskamer, waar kort na de finish voor elke categorie een prijsuitreiking plaatsvindt.

Een aantal kanshebbers bij de Olympische afstand zijn bij de heren Steff Overmars en Omar en Milan Brons. Bij de dames is Cora Vlot een van de favorieten.

Gooimeerrace
Tijdens de triatlon is tegelijkertijd de Gooimeerrace in het water van de haven. De openwaterzwemwedstrijden worden georganiseerd door Zwem- en Polovereniging IJsselmeer.

Ook inwoners uit Huizen kunnen deelnemen aan een prestatiezwemtocht van 500 of 1.000 meter. Inschrijven hiervoor kan op de dag van de wedstrijd zelf. Gestart wordt om respectievelijk 15.00 en 15.30 uur. De eerste wedstrijd van die dag begint al om 10.30 uur.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>