[foto's]Milan Brons en Martine van Aalst winnaars triatlon OD | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Milan Brons balt zijn vuist als hij als eerste over de finish komt.
Milan Brons balt zijn vuist als hij als eerste over de finish komt. (Foto: Wiljo Meijnhout)
foto's

Milan Brons en Martine van Aalst winnaars triatlon OD

  Sport

HUIZEN - Milan Brons en Martine van Aalst hebben de Olympische Afstand (OD) gewonnen van Trathlon Huizen die vandaag voor het eerst werd gehouden op een nieuw parcours.

Milan kwam kort achter zijn broer Omar als tweede uit het water, gevolg door Steff Overmars. Hij wist bij het fietsen een afstand te creëren ten opzichte van zijn directe tegenstanders.

Voorsprong
"Ik heb op mijn hardst gefietst om een voorsprong op te bouwen zodat ik rustig kon gaan lopen", vertelde hij na afloop.  Bij het lopen bleek hij nog iets meer afstand te hebben opgebouwd.

Milan kwam in 1.56,53 als eerste over de finish, gevolgd door Steff op 2.00,25. Zijn broer Omar, bij de vorige editie nog tweede, werd deze keer derde met een tijd van 2.02,07.

De winnaar vond het een mooi parcours. "Het fietsparcours was selectief met de heuveltjes. Wel was het op sommige delen waar het smal was wel gevaarlijk om in te halen bij het fietsen."

Dames
Bij de dames had nummer 2 Bernadette Lohman een goede start en lag bij de start van het fietsen nog voorop. De uiteindelijke winnares Martine van Aalst had daar een snelle wissel en zat haar concurrente op de hielen bij de start van het lopen.

"Op een gegeven moment heb ik haar ingehaald en ik kreeg door dat ze een stuk achter me zat, maar bij de finish zat ze nog maar kort achter me", aldus Martine.

Martine won uiteindelijk met een tijd van 2.24,20 met op 2.24,27 Bernadette Lohmann. Derde, net als bij de vorige editie, werd Cora Vlot met een tijd van 2.27,56.

Uitdagend
De winnares vond het een 'uitdagend' parcours. "Je moest wel opletten, zeker op de fiets, maar ik vond het heel leuk."

De organisatie had ook nog een eervolle vermelding voor de beste man en vrouw uit Huizen op deze afstand. Dat werden Erwin van Wengen die in 2.32.35 over de finish kwam en Jill Engelsman-Gamme die in 2.35.29 de finish passeerde.

Mooi
Djoke van Marum, de Huizerse triatleet met beperking, deed mee aan de 1/8 triatlon en haalde in een tijd van rond de 1.40 uur de finish. "Niet laatste en dat is mooi", zei ze stralend na haar finish.

Ze had rustig aan gedaan bij het fietsen. "Dat is een bochtig parcours en het ging best wel hard. Vooral op de Naarderweg was dat eng. Maar ik vond het gaaf om hier mee te mogen doen. Het was echt leuk."

Tevreden
De organisatie was tevreden over het verloop van deze eerste triatlon op het nieuwe parcours. "Natuurlijk zien we ook dingen die beter kunnen", aldus Peter Korzelius, voorzitter van de organiserende stichting.

Omdat er veel verkeer over de IJsselmeerstraat kwam en daar ook nog atleten heen en weer fietsten, werd deze straat bijvoorbeeld op een gegeven moment in overleg met de politie afgesloten.

Verkeersdrempels
Daarnaast vonden diverse atleten de vele verkeersdrempels op een deel van het fietsparcours erg lastig. Ze konden er niet lekker in een ritme komen.

"Dat zal volgend jaar beter zijn", aldus de voorzitter. "Dan kunnen we wel over de busroute rijden over de Karel Doormanlaan. Dat kon dit jaar helaas nog niet."

Gooimeerrace
Tegelijkertijd met de triatlon werd ook de Gooimeerrace gehouden, een wedstrijd openwaterzwemmen. Dit leverde veel publiek op in het Nautische Kwartier, omdat er de hele dag wedstrijden gezwommen werden.

Aan het einde werd nog de Huizer swim gehouden, voor scholieren en inwoners van Huizen. Zij konden 500 of 1.000 meter zwemmen tijdens de prestatietocht.

Het zwemmen vond dit keer in de haven van Huizen plaats in het Nautisch Kwartier. (Foto: Bob Awick)

Omar Brons en zijn broer Milan Brons zijn als eerste uit het water. (Foto: Carin van den Berg)

Wisselen van zwemmen naar het fietsen. (Foto: Bob Awick)

Op het fietsparcours kon soms flink snelheid gemaakt worden. (Foto: Bob Awick)

Milan Brons aan de leiding bij de start van het lopen. (Foto: Carin van den Berg)

Drukte als de diverse atleten elkaar passeren met lopen en fietsen. (Foto: Carin van den Berg)
De finish van Martine van Aalst, de eerst dame op de OD. (Foto: Wiljo Meijnhout)

De laatste meters voor Djoke van Marum. (Foto: Carin van den Berg)

Drukte bij de finish van de 1/4 en 1/8 triatlon. (Foto: Carin van den Berg)

De finish van Djoke van Marum. (Foto: Wiljo Meijnhout)

Vrijwilligers verzorgen aan de finish een hapje voor de triatleten. (Foto: Carin van den Berg)

De start van de Huizer swim over 500 meter bij de Gooimeerrace. (Foto: Carin van den Berg)

Een van de vele prijsuitreikingen van de Gooimeerrace. (Foto: Carin van den Berg)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>